Druppelberegening

Druppelberegening (ook wel micro-irrigatie genoemd) is zeer veelzijdig, er zijn dan ook heel veel verschillende mogelijkheden. Hier onder een aantal voorbeelden van druppelberegening.

Druppelslang

Een druppelslang is een flexibele slang waarmee u zeer snel en eenvoudig een druppelsysteem aanlegt. Een druppelslang heeft een gelijke verdeling van de druppelaars over de druppelslang. Er zijn verschillende soorten druppelslang zo is er bovengrondse druppelslang als ondergrondse druppelslang en zijn er verschillen in afgifte en druppel afstand.

Deze irrigatiemethode is zeer geschikt voor het bewateren van hagen, struiken en plantvakken waar het met sproeiers moeilijk beregenen is.

Doordat de druppelslang zeer flexibel is kunt u eenvoudig zelf een bevloeiingssysteem aanleggen. In grote lijnen onderscheiden we 2 soorten druppelslangen. 

Druk gereguleerd

Deze professionele zwarte druppelslang wordt het meest gebruikt in kwekerijen en tuinen. Het wordt toegepast in de akkerbouw, fruitteelt, tuinen en parken.
Het water loopt onder druk vanuit de slang door een labyrint van gangetjes.
Door de natuurlijke weerstand in deze druppelaar laat deze, afhankelijk van het type, een bepaalde hoeveelheid water per uur door.
Indien de druk op de druppelslang verhoogt wordt gaat deze ook meer water afgeven. Deze druppelslang voldoet in 95% van de gevallen.

Druk gecompenseerd

Druk gecompenseerd betekent dat de druk géén invloed heeft op de waterafgifte. De druppelaars over de gehele slang geven exact evenveel water. In elke druppelaar is een klein membraan aanwezig welke exact de opgegeven hoeveelheid water aan de planten afgeeft.
Dus 2.3 liter afgifte per uur is ook echt 2,3 liter per uur, zelfs hoogteverschillen en variaties in pompdruk worden hierdoor opgevangen.

Druppelaars

Druppelaars zijn er in veel vormen en maten vaak worden deze gebruikt voor het specifiek beregenen van bepaalde planten.  Dit kan op verschillende manieren, een van deze manieren is met een bijv. 4 mm slangetje vanuit de hoofdleiding naar het druppelhoedje om zo precies te kunnen druppelen bij de plant.

Meer voor jouw

Tuinberegening

Uw tuinberegening goed regelen?

De Rijk Sevenum helpt u graag verder met eventuele vragen.
Voor een op maat gemaakte offerte, vul uw gegevens in.

De vakspecialist met de grootste kennis

Hello World!

Over ons

Voor 12.00 uur besteld betekent vrijwel altijd levering de volgende dag

Leveringen:
Op alle aanbiedingen tot, en overeenkomsten inzake, door ons te verrichten leveringen en/of diensten zijn onze Algemene Verkoop voorwaarden van toepassing.
Anders luidende voorwaarden worden uitdrukkelijk afgewezen.

Retouren:
Goederen kunnen alleen worden geretourneerd in overleg.

Bestellen en afhalen

Afhalen van goederen is mogelijk van:
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Openingstijden

Maandag:         08:00–17:00
Dinsdag:           08:00–17:00
Woensdag:       08:00–17:00
Donderdag:      08:00–17:00
Vrijdag:             08:00–17:00
Zaterdag:         08:30-12:30
Zondag:            Gesloten

Aangepaste openingstijden:    

Bouwvak 2024          22-7-2024 t/m 9-8-2024                                                op werkdagen geopend van 8:30 - 12:30

© 2021 | Website geproduceerd door Bear's Factory

TOP