Leidingen

Voor het maken van een tuinberegening moet je voor je zelf niet alleen de keuze maken waarmee je de tuin gaat beregenen maar ook hoe je het water bij de sproeiers krijgt. Enkele mogelijk heden zijn.

Pvc druk leiding

PVC drukleiding worden gebruikt bij toepassingen waarbij vloeistof onder druk van punt A naar punt B moet worden verplaatst. Een leiding die voldoet aan de wettelijke eisen is dan noodzakelijk. Wanneer u systemen voor drinkwater aanlegt dient de PVC buis te beschikken over een KIWA keurmerk. Als u een leidingsysteem aanlegt voor andere toepassingen, bijvoorbeeld industriële leidingsystemen of een riool- persleidingsysteem, wordt er gewerkt met PVC buizen voorzien van het KOMO keurmerk.

Onze PVC drukleidingen

voor het aanleggen van een beregening is het van belang dat je als je voor pvc kiest ook oplet dat het hoge druk pvc is. Afvoerbuizen en hulpstukken zijn bedoeld voor druk loze toepassing.

Hoge druk pvc materialen zijn in een aantal uitvoeringen te krijgen. Wij bieden in het assortiment druk pvc aan van 7,5 bar tot 16 bar. Al onze druk pvc hulpstukken zijn uitgevoerd in de klasse 16 bar. Druk pvc wordt voornamelijk gebruikt/verwerkt in industrie, vijverbouw, zwembadbouw, tuinderij, doe-het-zelf etc. Druk pvc is in vergelijking met andere materialen als hdpe, of metaal een stuk goedkoper en makkelijk te verwerken. Druk pvc kunt u eenvoudig verlijmen met druk pvc lijm.

HDPE Leiding

Kunststof wordt sinds jaar en dag gebruikt voor veel uiteenlopende toepassingen. Hierbij wordt polyetheen (PE) veruit het meeste geproduceerd. Dit komt met name door de gunstige eigenschappen van polyetheen. Polyetheen is namelijk gemakkelijk te bewerken, en ook wel bestendig tegen hogere omgevingstemperaturen, slagvastheid en splintert bovendien niet. Polyetheen is ook voeding veilig en wordt heel veel toegepast voor a.s. drinkwater opslag en transport.

meer over HDPE

Polyetheen (PE) wordt over het algemeen toegepast in twee vormen: HDPE (hoge dichtheid polyetheen) en LDPE (lage dichtheid polyetheen).  Beide vormen polyetheen zijn thermoplastische kunststoffen en daarmee zijn ze ook beide te lassen met bijvoorbeeld hetelucht, heetgas, lasextruders en stomplasmachines/spiegellasmachines. Er zit echter wel een wezenlijk verschil tussen de twee soorten polyetheen

LDPE wordt geproduceerd met hoge druk met behulp van een katalysator. De hoge druk zorgt ervoor dat de ketens van de moleculen sterk vertakt raken. Dit heeft als gevolg dat er een zachte kunststof ontstaat. Het flexibele LDPE is taai, sterk en soepel. LDPE wordt daarmee ook vaak toegepast als landbouwfolie, bij het maken van verpakkingsmateriaal zoals folie en bij draagtassen van plastic. Door de sterk vertakte moleculen de lastemperatuur van LDPE iets lager dan van HDPE. Dit is ook de reden dat LDPE in principe alleen aan LDPE gelast kan worden en vice versa.

Waar LDPE met een hoge druk wordt geproduceerd, wordt HDPE met een lage druk geproduceerd. Daarmee blijven de moleculen zoveel mogelijk intact en daarmee houdt het ethyleen zijn hardheid.

Toepassingen zijn alle producten gemaakt van HDPE platen en HDPE buizen. Met HDPE platen worden o.a. de volgende producten gemaakt.

Een paar voorbeelden zijn: zwembaden, chemicaliën baden, galvano baden, water tanks, brandstof tanks, skids, luchtwassers, silo’s, lekbakken, drinkbakken, bluswater tanks, koi karper vijvers, filter installaties, water beheersystemen zoals stuwen, vistrappen, water reiniging.

HDPE buizen worden veel toegepast voor drinkwaterleidingen, gasleidingen, regenwater leidingen, riool leidingen waterstofleidingen.

Eigenschappen HDPE
Enorm duurzaam tot wel 150 jaar
Lichtgewicht (drijvend vermogen).
Hoge chemische bestendigheid.
Geschikt voor levensmiddelen levensmiddelen industrie
Uitstekende elektrische isolatie.
Vochtafstotend.
Taai en slagvast.
Resistent tegen UV-straling.
Toepasbaar van -30°C tot +80°C.
Corodeert niet zoals staal. Hoeft niet behandeld te worden tegen corosie

Tuinslang

Wilt u de tuin liever beregenen met sproeiers op verplaatsbare statieven of zwenksproeiers. En wilt u niet de gehele tuin omspitten om leidingen te leggen kunt u er ook voor kiezen om te werken met tuinslangen. Tuinslangen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Benieuwd naar het aanbod dat wij voeren bij de Rijk? Bekijk onze tuinslangen

Onze tuinslangen

Torsino

De Torsino slang met Non Torsion System (NTS) is een 4-laags non-toxic, UV-bestendige gele PVC tuinslang met een gepatenteerde gebreide inlage onder een hoek van 65 graden voor het beste Non-Torsion effect. De slang heeft een maximale werkdruk van 10 bar met een veiligheidsniveau van 3,0 tot barstdruk. De Torsino slang is verkrijgbaar in de maten 12,5 tot en met 30 mm.

Torsino biedt de beste prijs-kwaliteitsniveaus voor professionele tuinslangen. Vergelijkbaar met de Tricoflex, die u ook in ons assortiment kunt vinden.

Tricoflex

Tricoflex slang met polyester inlage wordt over het algemeen als tuinslang gebruikt.

Deze gele PVC-slang met polyester inlage is UV-bestendig, heeft eigenschappen die algengroei tegengaan en is vrij van natrium en barium. De slang is bestand tegen temperaturen tot 60 graden, heeft een maximale werkdruk van 10 bar, is verkrijgbaar in de maten 12,5 mm tot en met 50 mm en op rollen van 20, 25, 30, 50 en 100 meter.

Tricoflex is een van de toonaangevende pioniers in slangen. 

Alfaflex

De Alfaflex waterslang is een stevige gele slang geschikt voor uiteenlopende waterklussen, bijvoorbeeld in de bouw, land- & tuinbouw en veeteelt. Denk aan gebruik bij beregening, water toevoer, pompen en hogedrukreinigers, alsmede schoonmaak werkzaamheden.

Deze sterke waterslang bestaat uit uit 5 lagen. De buitenkant van de Alfaflex waterslang is vervaardigd van soepel PVC. De tussenlaag bestaat uit 100% gerecycled PVC en de binnenkant van de slang is van polyester tricotweefsel. Deze tuinslang is van hoge kwaliteit. De slang is voorzien van speciale versterking om torsie onder druk weg te nemen!

 

Meer voor jouw

Tuinberegening

Uw tuinberegening goed regelen?

De Rijk Sevenum helpt u graag verder met eventuele vragen.
Voor een op maat gemaakte offerte, vul uw gegevens in.

De vakspecialist met de grootste kennis

Hello World!

Over ons

Voor 12.00 uur besteld betekent vrijwel altijd levering de volgende dag

Leveringen:
Op alle aanbiedingen tot, en overeenkomsten inzake, door ons te verrichten leveringen en/of diensten zijn onze Algemene Verkoop voorwaarden van toepassing.
Anders luidende voorwaarden worden uitdrukkelijk afgewezen.

Retouren:
Goederen kunnen alleen worden geretourneerd in overleg.

Bestellen en afhalen

Afhalen van goederen is mogelijk van:
maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Openingstijden

Maandag:         08:00–17:00
Dinsdag:           08:00–17:00
Woensdag:       08:00–17:00
Donderdag:      08:00–17:00
Vrijdag:             08:00–17:00
Zaterdag:         08:30-12:30
Zondag:            Gesloten

Aangepaste openingstijden:    

Bouwvak 2024          22-7-2024 t/m 9-8-2024                                                op werkdagen geopend van 8:30 - 12:30

© 2021 | Website geproduceerd door Bear's Factory

TOP